>
18.05.2024 - Aluminyumcuyuz & Alüminyum üzerine güncel bilgiler

Sistem Alüminyum Yatırımlarına Devam Ediyor

aluminyumcuyuz

Yazarın şu ana kadar yazılmış 143 makalesi bulunuyor.

Sistem Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Özgür GÜRGEN, Türk Alüminyum sektörü ve Sistem Alüminyum ile alakalı sorularımızı yanıtladı.

 

sistem_aluminyum_logo_1-aluminyumcuyuz

sistem_aluminyum_logo-aluminyumcuyuz.com

Türk Alüminyum Sektörünün geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye, son zamanlarda yapılan yatırımlarla modern üretime kavuşmuştur. Ülke ihracatında oldukça önemli olan alüminyum sektörü gün geçtikte daha da hızlanmakta ve hacmini arttırmaktadır.

Bugün Türkiye’de 150’nin üzerinde alüminyum ekstrüzyon firması bulunmaktadır. Bu firmalar kapasitelerini gün geçtikte arttırmaktadır.

 

Türkiye’de ekstrüzyon sektörünün 2014 yılı sonu itibariyle 450bin ton/yıl üretime sahip olduğu düşünülmektedir. Sektör her yıl %15 civarında büyümektedir.  Otomotiv, ulaşım ve inşaat sektörlerinin gelişimiyle alüminyum kullanımı da bu bağlamda artacaktır.

Sistem Alüminyum hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

1994 yılında kurulan firmamız 35000 ton /yıl üretime sahiptir. Çorludaki yeni yerine taşınan firmamız, 2014 yılını yatırımla kapatmış, 2015 yılına da yatırımla başlamıştır. Özellikle mekanik işlem atölyesine aldığımız PromaX CNC Çift Kafa Hassas Kesim Makinesi mekanik atölyesinde hassas ve çapaksız kesim kapasitemizi arttırdı. 2015 yılında faaliyete giren Dünyanın en hızlı Profil İşleme Merkezi PromaX Falcon CNC ile ‘de mekanik işlem atölyesinin kapasitesi 2 katına çıkarıldı. 

Sistem Alüminyum kalıp üretiminden başlayıp ekstrüzyon imalatı, elektrostatik toz boya, ahşap kaplama, eloksal, mekanik işlem, kompozit panel imalatı ve nihai uygulamaları bünyesinde bulunduran entegre bir tesistir.

Kalıphanemiz CNC işleme merkezleri, modern tezgâhlar ve kalifiye elemanlarla mevcut üretimimizi desteklemektedir. Müşteri özel profillerinin kalıp üretimini de modern ekipmanlarla burada gerçekleştirilmektedir. 10000 çeşide varan ürün yelpazesi ile sektöründeki yerini her geçen gün daha da güçlendirmektedir.

SistemAluminyum-aluminyumcuyuz

SistemAluminyum-aluminyumcuyuz

Yıllık kapasitesi 7200 ton olan Statik Toz Boya ünitemizde standart RAL renklerinin yanı sıra müşterimizin özel renk talepleri de karşılanmaktadır. Çorlu’da devreye alınan yeni boyahane ünitemizle 8000 mm boya sahip profiller proses edilebilmektedir.

sistemaluminyum-falcon-aluminyumcuyuz

sistemaluminyum-falcon-aluminyumcuyuz

 

 

 

 

 

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Melissa dedi ki:

    Just what the doctor orrdeed, thankity you!

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.